Kostnader med firmabil

Ved å ta i bruk Laddel sin løsning på 100 elektriske firmabiler har vi en årlig positiv effekt på oppimot 2 000 000 kr.

Manuell håndtering:

Når bedrifter vurderer kostnadene ved å ha firmabiler, er det lett å tenke på leasingavgifter, påskost og drivstoffkostnader som de største utgiftene. Men hvis bedriften ikke har en effektiv løsning for hjemmelading av sine elbiler, kan de indirekte kostnadene øke betydelig.
Her er noen av de skjulte kostnadene som mange bedrifter opplever når de bruker manuelle rutiner og/eller hurtiglading uten en automatisert løsning fra Laddel:

1. Dyre ladekostnader på 6 kr per kWh

Hurtiglading kan være praktisk, men det er også dyrt. Mange bedrifter betaler opptil 6 kr per kWh når deres ansatte må lade firmabilene på offentlige hurtigladestasjoner. Disse kostnadene kan raskt legge seg opp, spesielt hvis bilene brukes ofte og til lange distanser.

2. Tidkrevende reiseregninger og administrasjon

Når ansatte må legge ut for lading og andre kostnader, betyr det også at de må fylle ut reiseregninger. Dette krever tid og innsats både fra de ansatte og fra økonomiavdelingen som må behandle disse utleggene. Tenk på hvor mye tid som går tapt på administrasjon, når alle i bedriften må bruke tid på å fylle ut skjemaer og sende inn rapporter.

3. Tap av arbeidstid mens ansatte venter på lading

En annen skjult kostnad er tiden ansatte må bruke på å vente mens bilene lader. Hvis en ansatt bruker 30 minutter på en ladestasjon flere ganger i uken, kan dette fort bli mange timer med tapt produktivitet hver måned. Denne tiden kunne vært brukt på verdiskapende arbeid i stedet. I tillegg kan det ta tid å finne ladere, plassere seg og starte økten.

4. Ekstra rapportering og kontrollbehov for økonomiavdelingen

Når lading ikke er automatisert og integrert i bedriftens systemer, kreves det ekstra arbeid for å holde kontroll på kostnadene. Økonomiavdelingen må lage rapporter, sjekke kvitteringer, og sørge for at alt er riktig regnskapsført. Denne tiden kunne vært spart hvis alt var samlet i et sømløst og automatisk system.

Hvordan Laddel kan spare bedriften for penger og tid

Med Laddel sin løsning for hjemmelading, automatiseres hele prosessen fra lading til fakturering. Dette betyr lavere kostnader per kWh, mindre administrasjon for de ansatte og økonomiavdelingen, samt betydelig tidsbesparelse når man slipper å stå på ladestasjoner.

Laddel sørger for at hjemmelading er enkelt, rimelig og integrert rett i bedriftens systemer. Våre løsninger fjerner behovet for reiseregninger, manuell rapportering og administrasjon, og gir bedriften full oversikt over kostnadene på en effektiv måte.

Så hvorfor betale mer for mindre kontroll? Ta kontakt med Laddel i dag og se hvordan vi kan hjelpe bedriften din med å redusere kostnadene ved å ha firmabiler!